Πειραματικό ιπτάμενο σκάφος ελέγχεται με τη φωνή και την κίνηση [βίντεο] - iefimerida.gr

Πειραματικό ιπτάμενο σκάφος ελέγχεται με τη φωνή και την κίνηση [βίντεο]

Πειραματικό ιπτάμενο σκάφος ελέγχεται με τη φωνή και την κίνηση [βίντεο]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του MIT, η εφευρετικότητα και η φαντασία δεν έχει όρια. Ο απόφοιτος Πενγκ Γιου, παρουσίασε ένα καινούριο ιπτάμενο σκάφος- μακέτα, το οποίο ελέγχεται όχι μόνο με πληκτρολόγιο ή tablet, αλλά και με τη φωνή ή και με απλή κίνηση του χεριού, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στις ατομικές αερομετακινήσεις του μέλλοντος.

Μιλώντας στο engadget, ο Γιου παρουσίασε τα θετικά και τα αρνητικά του σκάφους, από την άποψη της ευκολίας χρήσης και της ακρίβειας κινήσεων, η οποία ωστόσο ήταν πολύ μεγάλη και επιτεύχθηκε μέσω ενός Kinect hack που επέτρεψε στον Γιου να κατευθύνει το ιπτάμενο σκάφος πάνω από μια μικρή μακέτα πόλης στη μέση του εργαστηρίου.

Η φωνητικές εντολές ήταν ένα από τα εντυπωσιακά σημεία της παρουσίασης, αφού τη φωνή αντιλαμβανόταν ένας demo υπολογιστής και η όλη διαδικασία πραγματοποιεί εν μέρει ενός μελλοντικού boeing (σε περίπου 20 ή 30 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), στο οποίο οι πολίτες θα χρησιμοποιούν προσωπικά αεροσκάφη τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν δύο έως τέσσερα άτομα και θα χειρίζονται με οθόνες αφής ή φωνητικές εντολές.

Μιλώντας στο πρόγραμμα, ο χρήστης θα διαπραγματεύεται ουσιαστικά με το αεροσκάφος, δίνοντάς του έναν προορισμό, εκτιμήσεις για τη διάρκεια της πτήσης και τις στάσεις που πρέπει να γίνουν κατά μήκος της διαδρομής, ενώ το σύστημα θα είναι δυνατόν να ρυθμιστεί και για περιπτώσεις καταιγίδας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της εντυπωσιακής μακέτας εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ