Στουρνάρας: Είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup της Τρίτης - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup της Τρίτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε έπειτα από δώδεκα ώρες η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και ομάδα τεχνοκρατών του υπουργείου.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικής κρισιμότητας» αφού έγινε δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη. Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα πια από μέρους μας. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος της 12ωρης σύσκεψης που είχε με τον Πρωθυπουργό. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μαραθώνιας σύσκεψης, σημείωσε:

«Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια, μα όλες. Η μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου βγήκε σήμερα, η άλλη θα βγει αύριο. Η σημερινή είχε να κάνει ακριβώς με τον δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, αυτόματο μηχανισμό ελέγχου. Θα την είδατε, δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Τώρα όσον αφορά την αυριανή, έχει να κάνει με συμπλήρωμα του νόμου, που ψηφίσαμε στις 7 Νοεμβρίου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας μετά από σχετική ερώτηση ότι στη δεύτερη νομοθετική πράξη, ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Με την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται λεπτομέρειες και δίνονται διευκρινίσεις σε μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ με την δεύτερη Πράξη που προωθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, δημιουργείται μηχανισμός που θα ελέγχει και θα προβαίνει αυτόματα σε κυρώσεις σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό υπουργείων, φορέων του δημοσίου και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για την εκταμίευση της δόσης, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η θέση της χώρας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το κόστος της επιμήκυνσης, απάντησε: «Συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς».

Μάχη ΔΝΤ-ΕΕ για το ελληνικό χρέος

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε συναντήσεις και με άλλους υπουργούς κατά την διάρκεια της ημέρας, θέλει μέχρι αύριο το βράδυ να έχουν κλείσει και οι τελευταίες λεπτομέρειες του «ελληνικού φακέλου» έτσι ώστε οι εκπρόσωποι της Τρόικα να μην «ανακαλύψουν» νέα αγκάθια και φρενάρουν την εκταμίευση της δόσης.

Αύριο αναμένεται να κατατεθούν και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου ώστε να ρυθμιστούν τα «κενά» του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να δημοσιευθούν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης τη Δευτέρα. Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως με εντολή... πρωθυπουργού άνοιξε εκτάκτως την Κυριακή και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ