Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Γάζα – Αλλοι 26 Παλαιστίνιοι νεκροί - iefimerida.gr

Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Γάζα – Αλλοι 26 Παλαιστίνιοι νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είκοσι έξι Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή.

Έντεκα Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 9 μέλη της ίδιας οικογένειας που ονομάζεται Ντάλου, έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Κυριακής από αεροπορικό πλήγμα που κατέστρεψε τριώροφο κτίριο στην συνοικία Νάσερ, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 4 γυναίκες και 5 παιδιά.

«Ισραήλ, τί έχουν κάνει τα παιδιά και τα νεογέννητα», δήλωσε ο συγγενής της οικογένειας, Χαλίλ αλ Ντάλου, με δάκρυα στα μάτια όταν έμαθε για το θάνατο του ξάδελφού του. «Η σφαγή της οικογένειας Ντάλου δεν θα μείνει ατιμώρητη», προειδοποίησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, που είναι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Ένα άλλο αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο την συνοικία Ταλ αλ Χάουα, προκαλώντας το θάνατο δύο Παλαιστινίων, διευκρίνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα ακόμη ανήλικο παιδί σκοτώθηκε απόψε: Πρόκειται για τον Χουσέιν Τζαλάλ, 6 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ισραηλινή επιδρομή κατά του σπιτιού του στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Από άλλες δύο επιδρομές σκοτώθηκε ένας άνδρας στην Σετζαΐγια, μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, και άλλοι δύο στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες αυτές, ενώ νωρίς το πρωί είχαν σκοτωθεί έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Την ίδια ώρα, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο νότιο Ισραήλ από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που δύο ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς αναχαιτίστηκαν πάνω από το Τελ Αβίβ από ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

Ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά από ρουκέτα στην περιοχή Σάαρ Χανεγκέβ, κοντά στα σύνορα με την Γάζα, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ, από άλλο βλήμα τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνθρωποι στην Ασκελόν και τέσσερις επιβάτες αυτοκινήτου στην Οφακίμ.

Στους 75 ο αριθμός των νεκρών

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν την Κυριακή έφτασε τους 26, με τη μέρα να χαρακτηρίζεται ως η πιο «φονική» από την Τετάρτη που ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση κατά των παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικά 75 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής -72 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί- και 660 Παλαιστίνιοι και 41 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ