Απειλούνται με «λουκέτο» οι Financial Times Deutschland - iefimerida.gr

Απειλούνται με «λουκέτο» οι Financial Times Deutschland

Απειλούνται με «λουκέτο» οι Financial Times Deutschland
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να ανασταλεί η κυκλοφορία των Financial Times Deutschland μαζί με δύο ακόμη οικονομικών εκδόσεων του οίκου Gruener und Jahr (G+J) το οποίοι θα εξετάσει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού Focus, οι FTD από την έκδοσή τους έχουν ζημία 300 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2012 η G+J αναμένει απώλειες περίπου 15 εκατ. ευρώ και για τις τέσσερις οικονομικές εκδόσεις της (FTD, Capital, Boerse Online, Impulse). Από αυτές, είναι πιθανόν να διασωθεί μόνον το περιοδικό «Capital» και να διατηρήσουν τη δουλειά τους 20 εργαζόμενοι. Οι οικονομικές εκδόσεις της G+J απασχολούν 350 άτομα, εκ των οποίων 200 συντάκτες.

Ενα από τα πιθανά σχέδια διάσωσης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας είναι να κυκλοφορούσαν κάποιες ημέρες της εβδομάδας μόνο ηλεκτρονικά ή σταδιακά να περιοριστούν στην ηλεκτρονική έκδοση. Από τον εκδοτικό οίκο πάντως ανακοινώθηκε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ εκπρόσωπος της G+J έκανε λόγο για «εικασίες» τις οποίες δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ