Στις 17 Νοέμβρη σκότωσαν την 17χρονη Βασιλική Μπεκιάρη με μία σφαίρα στον αυχένα - iefimerida.gr

Στις 17 Νοέμβρη σκότωσαν την 17χρονη Βασιλική Μπεκιάρη με μία σφαίρα στον αυχένα

Στις 17 Νοέμβρη σκότωσαν την 17χρονμη Βασιλική Μπεκιάρη με μία σφαίρα στον αυχέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τανκ είχε ρίξει την πύλη του Πολυτεχνείου και σκορπώντας τον τρόμο. Στην Αθήνα και όχι μόνο στο κέντρο επικρατούσε αναταραχή. Οι χουντικοί ήταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έτοιμη να τιμωρήσουν όποιον θεωρούσαν εχθρό του κράτους, ακόμα και 17 ετών παιδιά.

Ετσι ακόμα ένας νέος άνθρωπος θα έχανε τη ζωή του στις 17 Νοεμβρίου. Ηταν ένα 17χρονο κορίτσι, η Βασιλική Μπεκιάρη, η οποία πλήρωσε με την ίδια της ζωή το μοιραίο λάθος να βγει στην ταράτσα του σπιτιού της.

Η Βασιλική είχε έρθει στην Αθήνα με την οικογένεια της από την Αμφιλοχία για να βρουν δουλειά. Δεν είχαν προκαλέσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο η τύχη, αλλά και οι δολοφονικές διαθέσεις των χουντικών της επιφύλασσαν ένα μοιραίο τέλος. Το σπίτι της οικογένειας Μπεκιάρη ήταν στο Νέο Κόσμο κοντά στις φυλακές ανηλίκων. Η οικογένεια, συγγενείς, γείτονες και φίλοι ανεβαίνουν στην ταράτσα του σπιτιού καθώς έχει ξεσπάσει αναταραχή στης φυλακές και σπεύδουν να δουν τι συμβαίνει.

Ωστόσο ξαφνικά όλοι πάγωσαν όταν είδαν την 17χρονη Βασιλική να σωριάζεται. Ο αδελφός της Θωμάς Μπεκιάρης λέει σε συνέντευξη του στον Ταχυδρόμο το 2003 «είχε κτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Την πήγαμε στον "Ευαγγελισμό". Τρεις ώρες αργότερα μας είπαν ότι πέθανε. Δεν μας έδωσαν τη σφαίρα».

Ηταν 12:00 το μεσημέρι, στις 17/11/1973, όταν η Βασιλική Μπεκιάρη που βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της επί της οδού Μεταγένους 8 στο Νέο Κόσμο, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά προερχόμενα είτε από περίπολο είτε από τη φρουρά του γειτονικού αναμορφωτηρίου.

Ο θρήνος στην οικογένεια μεγάλος. Εχασαν την κόρη τους τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Και δεν έφτανε ο πόνος για την απώλεια της 17χρονης, οι ίδιοι έγιναν στόχος του καθεστώτος, αφού εκείνες τις μέρες τα περιπολικά γύριζαν στην περιοχή και τους παρακολουθούσαν. Ωστόσο όπως είχε πει ο αδελφός της κανείς δεν πήγε να τους μιλήσει, να τους εξηγήσει γιατί δολοφονήθηκε η Βασιλική Μπεκιάρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ