Γερμανία: Δεν γνωρίζουμε κάτι για απειλή του ΔΝΤ περί αποχώρησης από το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Γερμανία: Δεν γνωρίζουμε κάτι για απειλή του ΔΝΤ περί αποχώρησης από το πρόγραμμα

Γερμανία: Δεν γνωρίζουμε κάτι για απειλή του ΔΝΤ περί αποχώρησης από το πρόγραμμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που θέλουν το Ταμείο να «αποχαιρετά» την Τρόικα για να απεμπλακεί από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Η Μαριάν Κοτέ εκ μέρους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι η προσπάθεια των εταίρων επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του χρέους της χώρας για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Tο πρόγραμμα τρέχει ως το 2014 και αυτό είναι, αυτή τη στιγμή, το ζήτημα» υπογράμμισε η Κοτέ, προσθέτοντας ότι «η λύση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα συνίσταται σε μείγμα διαφόρων μέτρων, ενώ ανέφερε ενδεικτικά το θέμα των επιτοκίων δανεισμού».

Παράλληλα διέψευσε τις φήμες που θέλουν το ΔΝΤ να αποχωρεί από την τρόικα επισημαίνοντας «Δεν γνωρίζω κάποια απειλή του ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα».

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ υπενθύμισε ότι τη βάση για τις αποφάσεις θα αποτελέσει η έκθεση της τρόικας, η οποία, όπως διευκρίνισε η κ. Κοτέ, δεν είναι γνωστό πότε θα είναι έτοιμη στο σύνολό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ