Ο Ρουπακιώτης, στα άκρα, πετάει το γάντι σε Σαμαρά και Στουρνάρα - iefimerida.gr

Ο Ρουπακιώτης, στα άκρα, πετάει το γάντι σε Σαμαρά και Στουρνάρα

Ο Ρουπακιώτης πετάει το γάντι σε Σαμαρά και Στουρνάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στο υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζουν δέσμες ιδεών ακραίου νεοφιλελευθερισμού με τις οποίες εγώ διαφωνώ. Στο δικό μου υπουργείο εφαρμόζω τις δικές μου δέσμες ιδεών.» Η δήλωση αυτή ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, αποτελεί ευθεία πρόκληση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δείχνει το κλίμα που θα επικρατήσει μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ενόψει και του ανασχηματισμού.

Ο κ. Ρουπακιώτης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε αποφασισμένος να παραμείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης προφανώς έχοντας και την πλήρη πολιτική κάλυψη του της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος που τον πρότεινε για τη θέση αυτή.

Με τη φράση «εγώ θα παραμείνω υπουργός αλλά δεν θα παριστάνω τον υπουργό», έδωσε μάλιστα το στίγμα των επόμενων ενεργειών και κινήσεών του την ίδια ώρα που είναι γνωστό ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σαφής δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του.

Είναι πρόσφατη μάλιστα η άρνησή του να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα των 19 δισ. κάτι το οποίο έγινε με την απειλή της απόλυσης από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και μετά την παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη.

Υπερασπίζομαι το χώρο μου σε σχέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα υπερασπιστώ τους νεόπτωχους υπαλλήλους και δικηγόρους που πένονται, συμπλήρωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά του κ. Ρουπακιώτη ότι αυτός δεν έχει γράψει τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο, αλλά απλώς κλήθηκε να τα υπογράψει.

Οταν μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδηςτον ρώτησε γιατί υπέγραψε και εισηγηθηκε ένα νομοσχέδιο που δεν πιστεύει είπε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κυβερνητική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ