Λαγκάρντ για Μέρκελ: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ για Μέρκελ: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή ήταν η απάντηση της Λαγκάρντ στην ερώτηση αν θα επέλθει τελικά την επόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, συμφωνία για το πώς θα διευθετηθεί άμεσα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, μεταθέτοντας την ευθύνη στη «χοντρή» Μέρκελ και τη Γερμανία.

«Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε», δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ η οποία, βρισκόμενη σε περιοδεία στην Ασία, άλλαξε το πρόγραμμά της ώστε να παρευρεθεί στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

«Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής και εστίασης στον ίδιο στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει και να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν».

Επίσης, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ είχε προβλέψει την ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο, όπως και ότι θα σημειωθεί ανάκαμψη κατά το 2013:

«Πιστεύουμε βεβαίως πως αυτό θα συμβεί το 2013 εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν όπως πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ