Πληροφορίες ότι ο Ρουπακιώτης κάνει πίσω στη σκληρή αντί-Τρόικα στάση του μετά από παρέμβαση Κουβέλη - iefimerida.gr

Πληροφορίες ότι ο Ρουπακιώτης κάνει πίσω στη σκληρή αντί-Τρόικα στάση του μετά από παρέμβαση Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μετά από συζητήσεις που είχε με τον Φώτη Κουβέλη, σκέφτεται να μην επιμείνει στις δημόσιες τοποθετήσεις του όπως αυτή που έκανε το πρωί ότι «η Τρόικα μας πάτησε στο λαιμό», κυκλοφορούν στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επικοινώνησε με τον κ. Ρουπακιώτη ο οποίος νωρίτερα εμφανίστηκε λάβρος εναντίον της Τροικας δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος με δύο βασικές κυβερνητικές επιλογές . Πρώτον, με τις νέες μνημονιακές ρυθμίσεις για τους δικηγόρους και δεύτερον, με την προώθηση αυστηρότερου πλαισίου για την απόκτηση ιθαγένειας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε για να παρουσιάσει το νέο σωφρονιστικό κώδικα αλλά και τις προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αλλαγή του κώδικα δικηγόρων ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σκληρούς τους όρους που επέβαλλαν οι δανειστές μας σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

«Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων. Μας πάτησαν στο λαιμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ