Ρεν: Ζήτημα αρχής η στήριξη του ΔΝΤ σε Ελλάδα και Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Ρεν: Ζήτημα αρχής η στήριξη του ΔΝΤ σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Ρεν: Ζήτημα αρχής η στήριξη του ΔΝΤ σε Ελλάδα και Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων μεταξύ των εταίρων της χώρας γα να βρεθεί λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Το ΔΝΤ έχει δεσμευθεί να στηρίξει την Ελλάδα σύμφωνα με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε από κοινού με την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ότι το ΔΝΤ δεν θα συνεργαστεί και στο επόμενο στάδιο του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας» ήταν τα λόγια του Ολι Ρεν από το Ελσίνκι σε μια προσπάθεια να διαβεβαιώσει ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία μεταξύ των δανειστών.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η λύση για το ζήτημα του χρέους είναι αρκετά πιο σύνθετη, καθώς «θα είναι ένας συνδυασμός διαφόρων στοιχείων, καθώς μια μόνο λύση δεν είναι αρκετή, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση «υπάρχει αυστηρή ομοφωνία στην Ευρωζώνη».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν είναι λίγα τα κράτη μέλη που θεωρούν ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Αρκετά κράτη μέλη αντιμετωπίζουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του προγράμματος ως προϋπόθεση για την στήριξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ανέφερε ο Ολι Ρεν και συνέχισε «δεν είναι δυνατό, έστω [ως ζήτημα] αρχής, η Ευρωζώνη να δράσει χωρίς το ΔΝΤ».

Αναφορικά με το άλλο φλέγον ζήτημα της Ευρώπης, την Ισπανία, ο Ολι Ρεν εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Μαδρίτη ενδέχεται να υποβάλει αίτημα πλήρους διάσωσης εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση Ραχόι.

«Η Ισπανία έχει λάβει αποτελεσματική δράση για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν. «Αυτό το κουτάκι έχει τικαριστεί, εφόσον η εφαρμογή [των μέτρων] είναι γερή και πειστική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ