Σαμαράς: «Μέσα στο 2013 θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Μέσα στο 2013 θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της Ελλάδας»

Σαμαράς: «Μέσα στο 2013 θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της Ελλάδας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα έρθουν μέσα στο 2013, υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Μάλτα, ενώ υποστήριξε η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Ο κ.Σαμαράς συννατήθηκε με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αναφερόμενος στην σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα τόνισε πως η χώρα «περνά δύσκολες ώρες, το 2009 το έλλειμμα, ουσιαστικά, εξερράγη. Μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, θα μειώσουμε το έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ. Μια τέτοια μείωση, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά αυτό έγινε με ένα σκληρό τίμημα, η Ελλάδα έχασε περίπου το 25% του ΑΕΠ, μέσα σε τρία χρόνια».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΕΛΚ με θέμα «Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη- Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση», ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως, στην Ελλάδα, είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης και, τόνισε ότι μετά τις τελευταίες αποφάσεις που λήφθηκαν, αναμένεται να έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μέσα στον επόμενο χρόνο .

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάλεσε την Ευρώπη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την πολιτική στήριξης στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ευρωζώνη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνική συνοχή.

«Δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα, αν δεν έχεις την κοινωνία μαζί σου», δήλωσε και τόνισε πως η ελληνική επιτυχία αντιμετώπισης της κρίσης θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή επιτυχία.

Μιλώντας για τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιακή ένωση των ευρωπαϊκών κρατών και υποστήριξε ότι μαζί, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από ότι ο καθένας ξεχωριστά.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντά ευρωβουλευτές, ενώ αργότερα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ