Suddeutsche Zeitung: Δάνεια με μηδενικό επιτόκιο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Suddeutsche Zeitung: Δάνεια με μηδενικό επιτόκιο στην Ελλάδα

Sueddeutsche Zeitung: Δάνεια με μηδενικό επιτόκιο στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα μέσω δανείων μηδενικά επιτόκια από το προσωρινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Αλλά και από την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει από την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς να απαιτηθεί νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Αυτό τουλάχιστο είναι από τα σενάρια που εξετάζονται στις Βρυξέλλες από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της Τρίτης, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Συγκεκριμένα η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι η Ευρωζώνη εξετάζει την απευθείας μεταβίβαση βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του EFSF, με ριζική μείωση των επιτοκίων, αφού τα δάνεια που παρέχονται θα μπορούσαν να προσφέρονται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, τη διαφορά όμως θα πρέπει να την καλύψουν τα κράτη της Ευρωζώνης.

Η εφημερίδα στο δημοσίευμα υποστηρίζει πως εξετάζεται και το σενάριο να δοθούν στην Ελλάδα κέρδη της ΕΚΤ από την πώληση ελληνικών ομολόγων

Και στην «Handelsblatt», όμως αναφέρεται πως το Eurogroup σκοπεύει να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ