Ντίνος Χριστιανόπουλος: «Τιμητική πλακέτα; Να μου λείπει το βύσσινο» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ντίνος Χριστιανόπουλος: «Τιμητική πλακέτα; Να μου λείπει το βύσσινο» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το περσινό μήνυμα στο Υπουργείο Πολιτισμού «Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους», ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε πάλι έντονα να παραλάβει μια πλακέτα.

Ήταν τέτοια η σπουδή του να πει πως δεν παίρνει βραβεία, ώστε δεν πρόλαβε καν να ακούσει ό,τι θα του έδιναν μια αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και όχι βραβείο. Αυτά έλαβαν χώρα χθες στο πνευματικό κέντρο της Πτολεμαΐδας όπου ο Ντίνος Χριστιανόπουλος μίλησε για τους «12 καλύτερους ποιητές της Θεσσαλονίκης», διάβασε τα καλύτερα ποιήματά τους και τα σχολίασε.

Όταν λίγο πριν κλείσει η εκδήλωση ζητήθηκε από τον δήμαρχο Εορδαίας να δώσει στον ποιητή αναμνηστική πλακέτα για τα 100 χρόνια εορτασμού της Εορδαίας, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αντέδρασε έντονα λέγοντας « δεν θέλω. Αφού ξέρετε τι φρούτο είμαι!»

Τον περασμένο Ιανουάριο όταν ανακοινώθηκε πως θα του απονεμηθεί το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το 2011 είχε δηλώσει: «Το ότι απέρριψα το βραβείο ήταν για μένα μια πράξη ζωής. Όσοι με ξέρουν θα καταλάβουν γιατί δεν δέχτηκα το βραβείο. Τα παιδιά της επιτροπής έκαναν καλά που με βράβευσαν αλλά δεν σκέφτηκαν να με ρωτήσουν αν το δέχομαι. Δεν ξέρουν ότι είμαι ένας στριμμένος άνθρωπος». Εξάλλου το 1979 είχε γράψει σε κείμενό του «Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης απ' όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία από το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο "υπείροχον έμμεναι άλλων", που μας άφησαν οι αρχαίοι. Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου ...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ