Η κλιματική αλλαγή απειλεί και τα γιγάντια πάντα με εξαφάνιση - iefimerida.gr

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και τα γιγάντια πάντα με εξαφάνιση

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και τα γιγάντια πάντα με εξαφάνιση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από ασιτία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα πανέμορφα γιγάντια Ασιατικά πάντα, αφού η κλιματική αλλαγή αφανίζει σταδιακά τα μπαμπού, που αποτελούν τη μοναδική τροφή τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι διαρκώς αυξανόμενες θερμοκρασίες στην Κίνα θα αφανίσουν τα μπαμπού τον επόμενο αιώνα συμπαρασύροντας και τα γιγάντια πάντα, που ήδη απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση λόγω του μικρού πληθυσμού τους που έχει απομείνει.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση είναι να μετακινηθούν τα μπαμπού σε νέους οικότοπους και υψηλότερα υψόμετρα ώστε να επιβιώσουν και αυτά και τα γιγάντια πάντα.

Ωστόσο αν η εφαρμογή προγραμμάτων διατήρησης καθυστερήσει, σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν διαθέσιμες και ανέγγιχτες περιοχές για να μεταφερθεί ο βιότοπος των πάντα, καταδικάζοντας τα σε ασιτία και αφανισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ