Aνοιχτό με το ζόρι το κάστρο της Κεφαλονιάς! - iefimerida.gr

Aνοιχτό με το ζόρι το κάστρο της Κεφαλονιάς!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φύλακας του Κάστρου Αγίου Γεωργίου αποφάσισε να λείψει για δουλειές της υπηρεσίας αλλά χωρίς να ενημερώσει κανέναν, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να βρίσκουν την είσοδο κλειστή. Τη λύση έδωσαν οι κάτοικοι που άνοιξαν την πόρτα με το ζόρι!

Την είδηση δημοσιεύει το kefaloniapress.gr, που αναφέρει ότι ανέβηκαν στο Κάστρο ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λειβαθούς, ο κ. Βαγγελάτος, με κατοίκους του χωριού, αποφασισμένοι να ανοίξουν το κάστρο όλη τη μέρα.

Η φύλακας του χώρου έλειπε για δουλειά της υπηρεσίας, χωρίς όμως να ενημερωθεί κανένα τουριστικό γραφείο, με αποτέλεσμα να φτάνουν λεωφορεία στο χώρο και μεμονωμένοι επισκέπτες να ανεβαίνουν μέχρι το Κάστρο και να βρίσκουν τις πόρτες κλειστές.

Τοπικοί παράγοντες, κάτοικοι και επαγγελματίες, αγανακτισμένοι για την κωλυσιεργία του ΥΠ.ΠΟ να ορίσει 2ο φύλακα, έτσι ώστε να μένει ο αρχαιολογικός χώρος ανοιχτός για τους επισκέπτες πρωί και απόγευμα, με αποτέλεσμα να γίνονται αποδέκτες παραπόνων αλλά και να ζημιώνονται οικονομικά, απευθύνθηκαν στο τοπικό συμβούλιο και στη συνέχεια στον δήμαρχο, ο οποίος συμφώνησε με το αίτημά τους: «Σπάστε τα λουκέτα, ώστε ο χώρος να μένει ανοιχτός στους επισκέπτες».

Κι έτσι έγινε!

Με μια ψαλίδα έσπασαν το λουκέτο που κρατούσε κλειστή τη μεγάλη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό του κάστρου.

Σε αντιδράσεις για παραβίαση και καταστροφή δημόσιας περιουσίας, απάντησαν: «Παίρνουμε την ευθύνη. Μένουμε εδώ, στο κάστρο μεγαλώσαμε. Εμείς καθαρίσαμε πρόσφατα το εσωτερικό από τα χορτάρια που το έπνιγαν, ώστε να είναι δυνατή η περιήγηση για τους επισκέπτες. Με δική μας πρωτοβουλία, λοιπόν, το κρατάμε ανοιχτό στον κόσμο.»

Καταγγελίες επίσης έγιναν ότι τουριστικά γραφεία χρεώνουν είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, εν αγνοία του φύλακα και της 20ής Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ είναι δωρεάν προς το παρόν.

Έτσι, σήμερα το κάστρο άνοιξε. Τουρίστες που είχαν ανέβει πάνω διστακτικά ρωτούσαν αν μπορούσαν να μπουν. Ο κ. Βαγγελάτος είπε ότι θα υπάρξουν εθελοντές με βάρδιες επί 24ωρου ώστε να προστατευτεί ο χώρος και να επιβλέπεται όσο δεν υπάρχει φύλακας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ