Σοκ - Πέθανε επειδή οι γιατροί δεν δέχτηκαν να της κάνουν άμβλωση - iefimerida.gr

Σοκ - Πέθανε επειδή οι γιατροί δεν δέχτηκαν να της κάνουν άμβλωση

Σοκ - Πέθανε επειδή οι γιατροί δεν δέχτηκαν να της κάνουν άμβλωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία η καταγγελία ενός άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα του έχασε τη ζωή της όταν, ενώ παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της οι γιατροί αρνήθηκαν να της κάνουν άμβλωση.

Η 31χρονη Σαβίτα Χαλαπαναβάρ, η οποία βρισκόταν στην 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τηςδιακομίστηκε στις 21 Οκτωβρίου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Γκάλογουεϊ με δυνατούς πόνους στην πλάτη.

Αφού οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έχει αρχίσει να αποβάλει, η ίδια, σύμφωνα με τον σύζυγό της ζήτησε πολλές φορές να της κάνουν άμβλωση.

«Όταν ένας γιατρός ήρθε να την δει τη Δευτέρα το πρωί, η Σαβίτα ήταν πολύ στενοχωρημένη, αλλά είχε αποδεχθεί το γεγονός ότι έχανε το μωρό της. Ζήτησε να διακοπεί η εγκυμοσύνη της, αν δεν μπορούσαν να σώσουν το μωρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγός της και πρόσθεσε: «Ο γιατρός απάντησε: Για όσο διάστημα το έμβρυο έχει καρδιακό παλμό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε».

«Την Τρίτη το πρωί έγινε ξανά η ίδια συζήτηση. Ο γιατρός είπε ότι αυτός είναι ο νόμος και ότι (η Ιρλανδία) είναι μια χώρα Καθολικών».

Η νεαρή γυναίκα απάντησε ότι δεν είναι «ούτε Καθολική, ούτε Ιρλανδή, αλλά της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε».

Το μεσημέρι της Τετάρτης σταμάτησε η καρδιά του εμβρύου και τότε οι γιατροί έκαναν απόξεση στην Σαβίτα, η οποία οδηγήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου πέθανε από σηψαιμία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Σαβίτα Χαλαπαναβάρ, γιατί πρέπει πρώτα να πάρει την άδεια της οικογένειάς της που είναι ακόμη στην Ινδία για την κηδεία της.

Σημειώνεται πως η άμβλωση απαγορεύεται στην Ιρλανδία εκτός από τις περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας, σύμφωνα με απόφαση του 1992 του Ανώτατου Δικαστηρίου. Παρόλα αυτά δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να επιβάλει την εφαρμογή της απόφασης αυτής. Η κυβέρνηση Κένι έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να θεσπίσει έναν τέτοιο νόμο στη διάρκεια της θητείας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ