Φλασμπάκ στη βασιλική θητεία της Ελισάβετ μέσω ενός υπολογιστή ταμπλέτα - iefimerida.gr

Φλασμπάκ στη βασιλική θητεία της Ελισάβετ μέσω ενός υπολογιστή ταμπλέτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο απόκτημα, τελευταίας τεχνολογίας, θα κοσμεί σε λίγο καιρό τη Βασιλική Συλλογή του Λονδίνου, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ θα προσθέσει έναν υπολογιστή ταμπλέτα ο οποίος θα λειτουργεί σαν ψηφιακή κάψουλα χρόνου περιέχοντας φωτογραφίες και βίντεο με τα σημαντικότερα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Ηδη έχει συλλεχθεί υλικό πάνω από 150 gigabytes, ενώ για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνεργάστηκαν πάνω από 37.000 άνθρωποι από 66 χώρες, με πρωταγωνιστή τον εγγονό της βασίλισσα, πρίγκιπα Χάρυ, αλλά και τον Ολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους.

Ωστόσο το Galaxy Note 10.1 της Samsung που θα φιλοξενήσει αυτή τη συλλογή δεν μπορεί να χωρέσει τόσο πολύ υλικό με αποτέλεσα η έκθεση να χωριστεί σε 60 θεματικές ενότητες τις οποίες επέλεξε μια επιτροπή κριτών, ανάμεσά τους και ο διευθυντής της Βασιλικής Εταιρείας Φωτογραφίας και της Βασιλικής Βιβλιοθήκης.

Οι εθελοντές είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις «αναμνήσεις» τους μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας και applications, ενώ πιο δημοφιλής στιγμή στη βασιλεία της Ελισάβετ αναδείχθηκε ο παραμυθένιος γάμος του πρίγκιπα Χάρυ και της Καίητ Μιντλετον.

Η συλλογή, ουσιαστικά, αποτελεί ένα μίνι άλμπουμ της σύγχρονης βρετανικής ιστορίας, μαθώς αρκετοί από τους συμμετέχοντες δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τη βασίλισσά τους προτιμώντας να αναφέρουν άλλα σημαντικά γεγονότα όπως τα πρώτες μεγάλες ανακαλύψεις στην επιστήμη των υπολογιστών, αλλά και τραγούδια ραπ για τις εξεγέρσεις στο Λονδίνο το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ