Ισραηλινή εταιρεία εκπαιδεύει ειδικά ποντίκια ανιχνευτές ύποπτων υλικών - iefimerida.gr

Ισραηλινή εταιρεία εκπαιδεύει ειδικά ποντίκια ανιχνευτές ύποπτων υλικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ισραηλινή εταιρεία έχει βάλει στόχο να φέρει επανάσταση στις μεθόδους με τις οποίες ανιχνεύονταν μέχρι σήμερα οι εκρηκτικές ύλες, τα ναρκωτικά, αλλά και τα χαρτονομίσματα σε αεροδρόμια, αποβάθρες και συνοριακούς σταθμούς, χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα ποντίκια.

Το σύστημα ανίχνευσης που ανέπτυξε η εταιρεία BioExplorers είναι απλό: ο διερχόμενος ταξιδιώτης στέκεται μέσα σε ένα μικρό θάλαμο όπου τον «λούζει» ένα απαλό ρεύμα αέρα, το οποίο εν συνεχεία διοχετεύεται μέσα σε ένα μικρό αδιαφανές δωμάτιο, όπου μία ομάδα οκτώ ποντικιών αναλαμβάνει να εκτελέσει το καθήκον της.

Μετά από οκτώ δευτερόλεπτα, δεδομένου ότι το υπό έλεγχο άτομο είναι καθαρό, ανάβει ένα πράσινο φως και η πόρτα ανοίγει.

Στην περίπτωση, όμως, που ο αέρας μεταφέρει «ύποπτες» οσμές, τις οποίες έχουν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν, τα ποντίκια συγκεντρώνονται ευθύς στο λεγόμενο «σημείο αναφοράς», θέτοντας αυτομάτως σε λειτουργία ένα συναγερμό.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2000-2001, όταν ένας μεγάλος αριθμός επιθέσεων αυτοκτονίας έλαβε χώρα σε ισραηλινά λεωφορεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ