Zorbas ήταν το αρχικό όνομα των Zara-Τους έκανε «τσαμπουκά» και το άλλαξαν Έλληνας ταβερνιάρης - iefimerida.gr

Zorbas ήταν το αρχικό όνομα των Zara-Τους έκανε «τσαμπουκά» και το άλλαξαν Έλληνας ταβερνιάρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζορμπάς είχε επιλέξει να λέγεται το πρώτο μαγαζί της αλυσίδας στην Λα Κορούνια ο ιδρυτής των Zara Αμανίθιο Ορτέγα. Μόνο που ο Έλληνας που είχε το ομώνυμο bar resto, δυο τετράγωνα πιο πέρα, είχε άλλη γνώμη.

«Δεν νομίζω ότι είχαν στο μυαλό τους ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι ιστορικό. Απλά ήταν ένα ωραίο όνομα. Αλλά υπήρχε ένα bar με το ίδιο όνομα, δυο μόλις τετράγωνα πιο πέρα. Οπότε κάποια στιγμή ήρθε ο ιδιοκτήτης και τους είπε 'Το να υπάρχουν δυο Ζορμπάδες θα μπερδέψει τους πελάτες'. Μάλιστα είχαν ήδη φτιάξει τα γράμματα για την επιγραφή, οπότε κάθισαν κάτω για να δουν τι άλλο όνομα μπορούν να σκεφτούν. Αυτό που βρήκαν ήταν το Zara».

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του οίκου, Χεσούς Ετσεβαρία, σε συνέντευξη που έδωσε στους ΝΥ Τimes. Αποκαλύπτοντας άλλο ένα παγκόσμιο brand που κρύβει κάτι «ελληνικό» στις ρίζες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ