Οπου γκέι γάμος και... χαρά εκατομμυρίων δολαρίων - iefimerida.gr

Οπου γκέι γάμος και... χαρά εκατομμυρίων δολαρίων

Οπου γκέι γάμος και... χαρά εκατομμυρίων δολαρίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πανηγυρίζουν μόνο τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια με τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και οι επιχειρηματίες της βιομηχανίας και οι θεσμοί του κράτους, καθώς τα ταμεία τους αναμένεται να γεμίσουν δολάρια.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου UCLA υπολογίζεται ότι τα επόμενα τρία χρόνια στις πολιτείες Μαίην, Μαίρυλαντ και Ουάσινγκτον, που αποδέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με δημοψήφισμα τη διεξαγωγή γκεί γάμων, το ποσά που θα ξοδευτούν θα αγγίξουν τα 166 εκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα εκτιμά ότι από τα περίπου 35.000 γκέι ζευγάρια που υπάρχουν και στις τρεις πολιτείες τα 18.000 αναμένεται να παντρευτούν μέσα στην επόμενη τριετία ξοδεύοντας πακτωλό χρημάτων για τελετές, δώρα, ρούχα και όλα τα συναφή δίνοντας νέα πνοή σε μα ούτως ή άλλως επικερδή βιομηχανία.

Παρόλο που ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι ήδη νόμιμος σε επτά πολιτείες, αυτές οι τρεις είναι οι πρώτες που παίρνουν τέτοια απόφαση μέσω δημοσίας ψήφου και όχι με νόμο.

Οι οικονομικοί αναλυτές, άλλωστε έχουν καταγράψει τις ευεργετικές συνέπειες των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και σε άλλες πολιτείες, καθώς υπολογίζεται ότι στην Μασαχουσέτη που ήταν η πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε τον γκέι γάμο το 2004 είχαν«πέσει» στην αγορά πάνω από 111 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια, ενώ στη Νέα Υόρκη το ποσό έφθασε στα 259 εκατομμύρια σε μόλις ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη γάμος γκέι βιομηχανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ