Οι δήμαρχοι δεν δίνουν ονόματα υπαλλήλων για διαθεσιμότητα και καταλαμβάνουν δημαρχεία - iefimerida.gr

Οι δήμαρχοι δεν δίνουν ονόματα υπαλλήλων για διαθεσιμότητα και καταλαμβάνουν δημαρχεία

Σε αναβρασμό οι Δήμοι της χώρας - Αρνούνται να δώσουν ονόματα και απειλούν με πα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση επικρατεί στους δήμους της χώρας, καθώς μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας οι δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν ονόματα υπαλλήλων για να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ απειλούν και με ομαδικές παραιτήσεις αντιτιθέμενοι στον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Αίτημα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τη συνταγματικότητα της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, τέθηκε στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης αποφασίστηκε η σύνταξη δυο ψηφισμάτων -ενός για την αναγκαιότητα δημιουργίας Παρατηρητηρίου και ενός για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων- και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ πήγε στη Βουλή προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Οι δήμαρχοι Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Βέροιας Χαρούλα Ουσουτζόγλου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου επιχειρηματολόγησαν έντονα σε ό,τι αφορά την παραίτηση όλων των δημάρχων της χώρας και των Δημοτικών Συμβουλίων, τονίζοντας ότι οι ομαδικές παραιτήσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν επίσης να μπλοκάρουν τη διαδικασία διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και από σήμερα σε πολλούς δήμους ξεκίνησαν καταλήψεις, ειδικά στα γραφεία προσωπικού των δήμων, που έχουν αναλάβει τη δημιουργία και την αποστολή των καταλόγων με τους υπάλληλους προς διαθεσιμότητα, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει στους δήμους η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο που θα καλεί τους δήμους να αποστείλουν τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που απασχολούνταν στις θέσεις αυτές, εντός 10 ημερών.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη από το πρωί τα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου και Παύλου Μελά, σε μία προσπάθεια των εργαζομένων να αντιδράσουν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά τις μετατάξεις στο δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ