Πως ενημέρωσε ο Γιάννης Πανούσης τους 3.161 φίλους του στο Facebook ότι δεν ψηφίζει τον Προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Πως ενημέρωσε ο Γιάννης Πανούσης τους 3.161 φίλους του στο Facebook ότι δεν ψηφίζει τον Προϋπολογισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης αποτελεί ουσιαστικά τον τρίτο πονοκέφαλο του Φώτη Κουβέλη, μετά την απουσία του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό, εκτός της επίσημης κομματικής γραμμής.

Ο πανεπιστημιακός που ορισμένοι μάλιστα τον ήθελαν ως υποψήφιο υπουργό Δικαιοσύνης κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από την Παρασκευή την απόφασή του, γράφοντας στη σελίδα του στο Facebbok:

«ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (και ψευδαισθήσεις;)

Προφανώς η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (όλων και για όλα) πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία και να γίνεται σεβαστή από την κοινωνία.

Προφανώς η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ δεσμεύει τους ανθρώπους που θεραπεύουν ένα γνωστικό αντικείμενο γι'αυτό και δεν πρέπει να αναμιγνύονται επιστημονικά θεμελιωμένες γνώσεις με συγκυριακές πολιτικοκοινωνικές γνώμες.

Προφανώς η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ παραμένει μια προσωπική εσωτερική στάθμιση και εκτίμηση (με βάση κώδικες αξιών) και πολύ λίγο επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες.

Προφανώς ο καθένας μπορεί να (κατα)κρίνει τη ΓΝΩΜΗ, τη ΓΝΩΣΗ και την ΑΠΟΦΑΣΗ κάποιου.

Προσοχή όμως. Αν πάντες βλέπουν τους άπαντες ως ύποπτους, ένοχους ή εχθρούς και τους ίδιους ως αθώους, πολύ δύσκολα θα κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή μας.

Υ.Γ: Αλλο διαφωνίες πολιτών στην Πνύκα κι άλλο χιλιάδες αυτόκλητοι εισαγγελείς στα Media».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ