Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας «εκτοξεύεται» με το Μνημόνιο 3 - iefimerida.gr

Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας «εκτοξεύεται» με το Μνημόνιο 3

Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας «εκτοξεύεται» με το Μνημόνιο 3
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρικυμία και στους δήμους έχει φέρει το Μνημόνιο 3, καθώς όπως διαπιστώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων με το νέο μεσοπρόθεσμο το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αποδίδεται στα ταμεία των δήμων θα φτάσει ακόμα και δέκα φορές πάνω.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η imerisia.gr, το νέο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να πάρουν μία ανάσα και για μια κατοικία ή οποιοδήποτε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το ΤΑΠ που σήμερα είναι 50-75 ευρώ θα αυξηθεί στα 600 ευρώ ετησίως.

Ωστόσο σε αυτό το ενδεχόμενο πολλοί είναι οι δήμαρχοι που λένε «όχι», καθώς οι μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα φέρουν και υψηλό πολιτικό κόστος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ