Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο για το 2012 [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο για το 2012 [εικόνες]

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο το 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Southbank Centre του Λονδίνου εκτίθενται οι εικόνες που διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Χιλιάδες φωτογράφοι, συμμετείχαν με περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες στις οποίες είχαν προσπαθήσει να αποτυπώσουν τη ζωή σε κάθε της έκφανση.

Η ποικιλία μεγάλη, ωστόσο όλες οι εικόνες που εκτίθενται, από την «ανησυχητική» εικόνα μιας πόρνης εθισμένης στα ναρκωτικά που καπνίζει το τσιγαριλίκι της, ως την εικόνα μιας μάνας που στέκεται μόνη της στα συντρίμμια που άφησε πίσω του το τσουνάμι στην Ιαπωνία, κρατώντας τον έπαινο προόδου της κόρης της, προσφέρουν μια ζωηρή αντανάκλαση του κόσμου που ζούμε.

Το πρώτο βραβείο για το 2012 (αφορά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο 2011) απονεμήθηκε στον ισπανό φωτογράφο Σάμουελ Αράντα για τη φωτογραφία του με τη μητέρα που κρατά στα χέρια της το γιο της ο οποίος νωρίτερα, συμμετέχονας σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην Υεμέμη, είχε δεχθεί «βροχή» δακρυγόνων.

Μια ομάδα που μάχεται τη λαθροθηρία στην υπηρεσία ενός... λευκού ρινόκερου επί 24ωρου βάσεως!

Τόνους σιδερικά, άλλα και ένα... καράβι ξεβράσε στη στεριά το τεράστιο τσουνάμι που «χτύπησε» την Ιαπωνία στις 14 Απριλίου του 2011.

Η εικόνα αποτυπώνει την προσπάθεια μιας αρκούδας να φάει τα αυγά των πουλιών που προσεχτικά τα έχουν εναποθέσει στις φωλιές τους... Η φωτογραφία τραβήχθηκε στη Ρωσία και απέσπασε το πρώτο βραβείο στην kατηγορία «Φύση».

«Στο δρόμο για την επανάσταση», μια φωτογραφία που τραβήχθηκε στις 11 Μαρτίου του 2011 στη Λιβύη.

Η συγκλονιστική φωτογραφία μιας Ουκρανής πόρνης, εθισμένης στα ναρκωτικά, την ώρα που ξεκουράζεται μετά το ραντεβού με έναν από τους πελάτες της...

Η φωτογραφία που απεικονίζει τους αθλητές των καταδύσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους για το 14ο διαγωνισμό Κολύμβησης που έγινε στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2011, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία των Σπορ.

«Δεν θα σε αφήσω ποτέ...» - Ο Μάρκος και η Μόνικα παντρεύτηκαν πριν από 65 χρόνια. Ολο αυτό το διάστημα το πέρασαν στο μικρό τους διαμέρισμα στο Μπουένος Αϊρες. Από το 2007 όταν η Μόνικα διαγνώσθηκε με Αλτσχάιμερ ο Μάρκος έχει αναλάβει τη φροντίδα της.

«Παιδιά-νύφες». Με τη φωτογραφία αυτή ο Στέφαν Σενκλαίρ κέρδισε το πρώτο βραβεό στην κατηγορία «Ιστορίες». Τα νεαρά κορίτσια, ηλικίας μόλις έξι ετών, ποζάρουν παρέα με τους συζύγους τους στα βουνά της Υεμένης.

Φοιτητές στην Ιρλανδία δεν σταματούν τη... μάχη ούτε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, ενώ δεν διστάζουν να κυλησθούν ακόμη και στη λάσπη.

Μια φωτογραφία τραβηγμένη λίγο μετά την επίθεση του μακελάρη του Οσλο, Αντερς Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαίρεσε τη ζωή 69 νεαρών.

Το πορτραίτο του ηγέτης της Βόρειας Κορέας κοσμεί το εσωτερικό ενός μπλογκ πολυκατοικιών της χώρας...

'

Μια γυναίκα ανασύρει από τα συντρίμμια του σπιτιού της που καταστράφηκε μετά το πέρασμα του τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία, τον έπαινο προόδου της κόρης της...

Εβδομάδα Μόδας στη... Σενεγάλη!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ