Επανένταξη λύκου στην άγρια φύση για πρώτη φορά στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Επανένταξη λύκου στην άγρια φύση για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Επανένταξη λύκου στην άγρια φύση για πρώτη φορά στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, προχώρησε σε επανένταξη ενός λύκου στο φυσικό του περιβάλλον, μετά την τετράμηνη παραμονή του στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ο Προκόπης, όπως ονομάστηκε ο λύκος, βρέθηκε το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση: παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση, ενώ μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

Τώρα όμως επέστρεψε στο περιβάλλον υγιέστατος, αφού η όρασή του και το τρίχωμά του έχουν αποκατασταθεί ενώ έχει πάρει βάρος και έχει δυναμώσει αρκετά.

Αφού πέρασε όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποφάσισε να τον αφήσει στο φυσικό περιβάλλον σε δασική περιοχή στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ