Σαββατοκύριακο με σκληρές κόντρες στη Βουλή στη σκιά της δόσης - iefimerida.gr

Σαββατοκύριακο με σκληρές κόντρες στη Βουλή στη σκιά της δόσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φάνηκε από χθες κιόλας ότι η συζήτηση του Προϋπολογισμού που συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυκτα με ονομαστική ψηφοφορία θα είναι εξαιρετικά έντονη.

Η ασάφεια για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. που κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την ομαλή πορεία της οικονομίας ανεβάζει τους τόνους και δίνει στην αντιπολίτευση επιπλέον επιχειρήματα, όπως φάνηκε και από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος με σκωπτικό ύφος είπε ότι είτε η κυβέρνηση είπε ψέμματα στους βουλευτές της που ψήφισαν το μνημονιακό τέρας, είτε οι δανειστές την κορόιδεψαν.

Από την άλλη πλευρά η κριτική επικεντρώνεται, όπως έκανε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καταχειροκροτούμενος και από βουλευτές της ΝΔ, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit προβλέποντας, μεταξύ, άλλων ότι δεν πρόκειται να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί η σημερινή κυβέρνηση καταρρέει.

Στην ίδια λογική αναμένεται να κινηθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι τοποθετήσεις και των δύο πλευρών με την αντιπαράθεση να κορυφώνεται το βράδυ της Κυριακής οπότε παραδοσιακά τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί.

Από την πλευρά του κ. Τσίπρα αλλά και του κ. Πάνου Καμμένου αναμένεται μετωπική επίθεση και δριμεία κριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε ισχυριστεί πως στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα προκειμένου να ψηφιστούν ως κατεπείγοντα τα μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες.

Από την πλευρά των ηγετών της συγκυβέρνησης τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να κινηθούν αφενός στη λογική της αισιοδοξίας για την εκταμίευση της δόσης αφετέρου στην αντεπίθεση κατά της στάσης της αντιπολίτευσης ενώ δεν θα λείψουν και πάλι οι αναφορές στο λόμπι της δραχμής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ