Παπούλιας: Τα Σκόπια πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία - iefimerida.gr

Παπούλιας: Τα Σκόπια πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία

Παπούλιας: Να εγκαταλείψουν τα Σκόπια την αδιαλλαξία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν θα συμφωνήσει με ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, εφόσον δεν βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

« Δεν θα αποδεχθούμε την αδικοπραξία των Σκοπίων» ξεκαθάρισε ο Κάρολος Παπούλιας, στα πλαίσια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του Σέρβου Προέδρου, Τόμισλαβ Νίκολιτς, καλώντας την κυβέρνηση Γκρουέφσκι να σταματήσει τις προκλήσεις και να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύεων.

«Ως κράτος και ως εθνότητα είναι μέρος της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία, αυτοπροβάλλονται σαν να είναι το Όλον. Αποκαλούν το κράτος τους "Μακεδονία", την εθνότητα και την γλώσσα "μακεδονική", γιατί μέσω αυτών των ονομάτων προσπαθούν να εγγράψουν υποθήκες στο σύνολο της Μακεδονίας. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα δώσουμε τη συναίνεσή μας εάν δεν εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για ένα όνομα οριστικό και για όλες τις χρήσεις, το οποίο να αντανακλά την πραγματικότητα» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Ελληνας Πρόεδρος έκανε αναφορά στις όποιες ενέργειες έχει προβεί η Αθήνα προς τον ΟΗΕ τονίζοντας :«Η Ελλάδα ανέλαβε πρόσφατα μια πρωτοβουλία προτείνοντας την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης. Στην πρόταση αυτή, η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν ανταποκρίθηκε θετικά. Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι το κλειδί για την ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς το έχει η ίδια η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ζήτησε τη συνδρομή της Σερβίας σε αυτό το εθνικό, για την Ελλάδα ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκόπια Σερβία Κάρολος Παπούλιας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ