Μανιτάκης: Οι μετατάξεις μειώνουν τον κίνδυνο απολύσεων - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Οι μετατάξεις μειώνουν τον κίνδυνο απολύσεων

Μανιτάκης: Οι μετατάξεις απομακρύνουν τον κίνδυνο απολύσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή του στις απομακρύνσεις υπαλλήλων επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προσθέτοντας ότι αυτές είναι και αντισυνταγματικές και ανεφάρμοστες.

«Πιστεύω ότι μόνο με το θεσμό της κινητικότητας (μετατάξεις -μετακινήσεις) μπορούν να αποφευχθούν αθρόες,οριζόντιες και τυφλές απολύσεις που είναι και ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές» ήταν τα λόγια του Αντώνη Μανιτάκη από το βήμα της Βουλής υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι είναι κατά των απολύσεων.

Ανέλυσε, εν συνεχεία, τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση υπαλλήλων ώστε να διασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κινητικότητα «προς το συμφέρον της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του πελάτη»

Για τη διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αφορά περιπτώσεις θέσεων που καταργούνται και στόχος είναι η άμεση μετάταξη των υπαλλήλων σε υπηρεσίες. «Η διαθεσιμότητα υπάρχει και ρυθμίζεται στον υπαλληλικό κώδικα και αυτήν εφαρμόζουμε», είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι αφορά υπαλλήλους με θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφορικά με την επιθαρχική ευθύνη, ο Αντώνης Μανιτάκης, επισήμανε ότι εντατικποιείται η αυτοδίκαιη αργία και επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση του υπαλλήλου μέχρι να κριθεί από τα δικαστήρια.

«Το κράτος δικαίου και οι ισχύουσες δικαιοκρατικές εγγυήσεις είναι εκεί για να προστατεύουν τον αδίκως διωκόμενο», είπε ο κ. Μανιτάκης υπενθυμίζοντας ότι η μονιμότητα δεν είναι προσωπικό υπαλληλικό προνόμιο αλλά μια εγγύηση για να εκπληρώνει τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα ο υπάλληλος ο οποίος επειδή βαρύνεται με υποχρεώσεις δικαιούται αμοιβής ή μισθού ισάξιου της υπηρεσίας του.

Ο υπουργός, ουσιαστικά, επανέλαβε τα όσα αναφέρονται στο non paper που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει με το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, την Παρασκευή είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα άτυπο σημείωμα του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο ανέφερε πως δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού αλλά μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ