Σταϊκούρας: Δεν μας βοηθούν οι δηλώσεις των εταίρων μας - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Δεν μας βοηθούν οι δηλώσεις των εταίρων μας

Σταϊκούρας: Δεν μας βοηθούν οι δηλώσεις των εταίρων μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα αμφίσημα μηνύματα που δέχεται από τους δανειστές τις τελευταίες δύο ημέρες η κυβέρνηση στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι και οι εταίροι μας φέρουν ευθύνες για την κατάσταση.

Ο κ. Σταϊκούρας, λίγο μετά το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, τόνισε ότι η συμπεριφορά των αξιωματούχων της Ευρώπης και του ΔΝΤ δυσκολεύει και περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία αλλά και οι εταίροι μας να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση για το χρέος», ήταν τα λόγια του Χρήστου Σταϊκούρα.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό υποστήριξε ότι «το δίλημμα δεν είναι περικοπές ή μη περικοπές. Το δίλημμα είναι περικοπές ή χρεοκοπία» και πρόσθεσε «η χώρα εισέρχεται στην τελευταία δύσκολη στροφή».

Χαρακτήρισε, ακόμη, αναπόφευκτες τις παρεμβάσεις δημοσιονομικής προσαρμογής υποστηρίζοντας ότι «η χώρα θα αποκτήσει ζωτικούς βαθμούς ελευθερίας και θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση για να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους δανειστές μας».

«Από τη στιγμή που μπήκαμε στο μηχανισμό, μπήκαμε στο καλαπόδι. Και έκτοτε υπάρχουν περιορισμοί στην άσκηση οικονομικής πολιτικής», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ