Εως τον Ιανουάριο πιθανόν να κρατήσει το θρίλερ με τη δόση - iefimerida.gr

Εως τον Ιανουάριο πιθανόν να κρατήσει το θρίλερ με τη δόση

Εως τον Ιανουάριο το θρίλερ με τη δόση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Έως και τον Ιανουάριο ενδέχεται να διαρκέσει το θρίλερ για την επόμενη δόση, όπως εκμυστηρεύθηκε το μεσημέρι αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να κρύψει την αμηχανία του για τη τροπή που έχει πάρει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η νέα, ακόμα πιο δυσάρεστη εκδοχή για το πότε θα φτάσει στην Αθήνα το «πακέτο», έχει να κάνει με το ότι αναμένουμε πλέον όχι μόνο τη δόση του καλοκαιριού (31,3 δισ ευρώ) αλλά και τις δόσεις του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου (13,3 δισ ευρώ) και έτσι για να πάει το αίτημα της έγκρισης στα εθνικά Κοινοβούλια μόνο μια φορά, το πακέτο μπορεί να φτάσει τελικά μαζί με τον... Άη Βασίλη!

Όσον αφορά, δε, στις ταμειακές ανάγκες έως τότε, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί μάλλον το εξαιρετικά ακριβό «εργαλείο» των εντόκων γραμματίων, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν τη τμηματική καταβολή της δόσης, σενάριο που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του EUROWORKING GROUP, προκαλώντας νευρική κρίση στην Αθήνα.

Η έτερη, πιο αισιόδοξη εκδοχή, είναι ότι θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα έως το τέλος του μήνα, ενδεχομένως σε έκτακτο EUROGROUP και σε συνάρτηση με τη δυνατότητα συνεδρίασης του Γερμανικού Κοινοβουλίου, κάτι που σημαίνει ότι το «ρευστό» θα φτάσει στην Αθήνα έως τις αρχές Δεκεμβρίου, όχι όμως εφάπαξ αλλά σε δόσεις έτσι ώστε να καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες!!!

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών για να μην υπάρξουν προβλήματα με το έντοκο- μαμούθ των 5 δισ. ευρώ που λήγει στις 16 Νοεμβρίου και εκδόθηκε τον Αύγουστο για να καλύψει το ομόλογο της ΕΚΤ, προχωρά τη Τρίτη σε «σπαστή» έκδοση 2,125 δισ. ευρώ διάρκειας 4 μόλις εβδομάδων (!!!) και 1 δισ. ευρώ διάρκειας 3 μηνών, ευελπιστώντας ότι με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές θα συμπληρωθούν τα 5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ