«Καλπάζει» η δημοτικότητα της Μέρκελ στη Γερμανία - iefimerida.gr

«Καλπάζει» η δημοτικότητα της Μέρκελ στη Γερμανία

Κυρίαρχος στη Γερμανία η Μέρκελ - Στο υψηλότερο ποσοστό της πενταετίας οι Χριστι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την συνεχώς διογκούμενη ευρωπαϊκή κρίση και τις πρώτες ενδείξεις τριγμών στη γερμανική οικονομία η Ανγκελα Μέρκελ συνεχίζει να απολαμβάνει πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας στο εσωτερικό της χώρας της, που την καθιστούν ακλόνητο φαβορί για τις εκλογές του 2013.

Σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD Μέρκελ και Χριστιανοδημοκράτες κατέχουν τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών ψηφοφόρων με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους τους.

Το ποσοστό του κόμματος της καγκελαρίου βρίσκεται στο 40%, το υψηλότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας, έναντι του 30% που συγκεντρώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Ενισχυμένη είναι και η δημοτικότητα της Ανγκελα Μέρκελ μη οποία προηγείται του υποψήφιου του SPD, Περ Στάινμπρουκ, σχεδόν με είκοσι μονάδες με ποσοστό 53% έναντι 36%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι η αποκάλυψη πως ο Στάινμπρουκ κέρδισε μεγάλα χρηματικά ποσά από δημόσιες ομιλίες του ενδέχεται να τον ζημιώσει ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2013.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την Μέρκελ παραμένει η συνεχής πτώση των, κυβερνητικών εταίρων της, Ελεύθερων Δημοκρατών, του Φίλιπ Ρέσλερ, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο 4%, κάτω από το 5% που είναι προαπαιτούμενο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Αντιθέτως οι Πράσινοι, ο πιθανότερος ήσσων εταίρος του SPD σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, έχουν ανέβει στο 14%, κερδίζοντας τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ