Reuters: Εντονες διαφωνίες στην Τρόικα για τη βιωσιμότητα του χρέους - iefimerida.gr

Reuters: Εντονες διαφωνίες στην Τρόικα για τη βιωσιμότητα του χρέους

Reuters: Εντονες διαφωνίες στην Τρόικα για τη βιωσιμότητα του χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή, ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο το πραγματικό πρόβλημα έγκειται εντός της Τρόικα όπου παρουσιάζονται σημαντικές διαφωνίες και συγκρούσεις αναφορικά με τον αν θα αντέξει η χώρα το δυσβάσταχτο χρέος.

Ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικών των δανειστών σχετίζεται με τον στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο το 2020,καθώς και οι τρεις λίγο ή πολύ συμφωνούν ότι, μέχρι τότε, το χρέος δεν θα βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ , ωστόσο, η απόκλιση από το στόχο είναι εκείνη που διχάζει με το ΔΝΤ να έχει σοβαρές αντιρρήσεις σε σχέση με ΕΚΤ και ΕΕ.

Η διαφορά μεταξύ των υπολογισμών του Ταμείου και της Κομισιόν είναι σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες το οποίο υπολογίζεται στα 40 δισ ευρώ κάτι που καθιστά τη συμφωνία των τριών πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο στην περίπτωση που το ελληνικό χρέος δεν μπορέσει να πέσει στο 120% του ΑΕΠ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ίσως αποσυρθεί από το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ