Στερεοσκοπική κάμερα αυτοκινήτου «βλέπει» τους πεζούς και «φρενάρει» το όχημα - iefimerida.gr

Στερεοσκοπική κάμερα αυτοκινήτου «βλέπει» τους πεζούς και «φρενάρει» το όχημα

Στερεοσκοπική κάμερα αυτοκινήτου «βλέπει» τους πεζούς και «φρενάρει» το όχημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλέον τα αυτοκίνητα θα μπορούν να «βλέπουν» τους πεζούς και να φρενάρουν έγκαιρα αποφεύγοντας το ατύχημα χάρη στη νέα τεχνολογία που χαρίζει «όραση» στα οχήματα.

Το σύστημα θα αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο παρμπρίζ, οι οποίες θα δίνουν στο όχημα τη δυνατότητα να «βλέπει» στερεοσκοπικά, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν το μέγεθος του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από το όχημα καθώς και την απόσταση που το χωρίζει από το αυτοκίνητο, ενώ ένα ειδικό ραντάρ με αισθητήρες θα εντοπίζει αντικείμενα σε απόσταση που θα ξεπερνά τα 180 μέτρα.

Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα βγει στην αγορά εντός του 2013, και ειδικοί από το χώρο του αυτοκινήτου, τονίζουν ότι το κόστος τοποθέτησης του συστήματος στερεοσκοπικής κάμερας θα είναι πολύ υψηλό, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ