Σεισμός 7,4 Ρίχτερ χτύπησε τη Γουατεμάλα - 48 νεκροί, 150 τραυματίες, 23 αγνοούμενοι - iefimerida.gr

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ χτύπησε τη Γουατεμάλα - 48 νεκροί, 150 τραυματίες, 23 αγνοούμενοι

Σεισμός 7
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φονικός Εγκέλαδος 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε χθες τις ακτές της Γουατεμάλας στον Ειρηνικό, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 48 νεκρούς, 150 τραυματίες και 23 αγνοούμενους, ενώ προκάλεσε πανικό μέχρι το Μεξικό και το Σαλβαδόρ.

Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στον νομό του Σαν Μάρκο, περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, όπου κατέρρευσαν τοίχοι, καταστράφηκαν αυτοκίνητα, αποκόπηκαν δρόμοι, διεκόπησαν οι τηλεπικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και οι περισσότεροι θάνατοι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 41,6 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Σαμπέρικο.

Ο πρόεδρος της χώρας Όττο Πέρεζ δήλωσε ότι 16.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. ενώ πολλές περιοχές δεν έχουν πόσιμο νερό.

Στην πόλη της Γουατεμάλας, οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ πανικός προκλήθηκε και στο γειτονικό Σαλβαδόρ όπου ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Φούνες έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές ακτές εξαιτίας φόβων για τσουνάμι.

Ανεπηρέαστο δεν έμεινε ούτε το Μεξικό, όπου εκκενώθηκαν σχολεία και άλλα κτίρια στην πρωτεύουσα και στις πολιτείες Τσιάπας και Οαξάκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ