Ο Μάρκος Μπόλαρης εξηγεί γιατί δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία - iefimerida.gr

Ο Μάρκος Μπόλαρης εξηγεί γιατί δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία

«Παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία θα δηλώσει ο Μάρκος Μπόλαρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στάση που επέλεξε να κρατήσει κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας που διεξήχθει στη Βουλή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης εξήγησε μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα - του που είχε αναρτήσει νωρίτερα προαναγγέλοντας έτσι το «παρών» - ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.

Στο άρθρο του κάνει λόγο για ασυνέπεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και ασυνέπεια στην εφαρμογή της συμφωνίας των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση της παρούσας κυβέρνησης, ενώ προσθέτει πως «η υιοθέτηση των νεοσυντηρητικών υφεσιακών πολιτικών γερμανικής κοπής και έμπνευσης που εξοντώνουν την ελληνική μεσαία τάξη δεν μπορεί να έχει την έγκρισή μου» και συμπληρώνει: «Δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω ναι».

Αμέσως μετά εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν του επιτρέπεται να ψηφίσει και «όχι», ενώ δηλώνει «παρών» στον αγώνα των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, «των λαών του ευρωπαϊκού νότου για την ανατροπή του σχεδιασμού της δεξιάς υφεσιακής στρατηγικής που επιβάλλει η κυρία Μέρκελ».

Το ακριβές κείμενο του Μάρκου Μπόλαρη έχει ως εξής:

«ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η απόλυτη ασυνέπεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις στις διπλές εκλογές, που προκάλεσε ο κ. Σαμαρας.

Η απόλυτη ασυνέπεια με την συμφωνία των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση της παρούσας κυβέρνησης.

Η υιοθέτηση των νεοσυντηρητικών υφεσιακών πολιτικών γερμανικής κοπής και έμπνευσης που εξοντώνουν την ελληνική μεσαία τάξη δεν μπορεί να έχει την έγκρισή μου. Δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω ναι.

Σέβομαι την αγωνία και την εντολή των συμπολιτών μου, όπως εκφράσθηκε με σαφήνεια στην τελευταία εκλογική ετυμηγορία, για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίζει τη λειτουργία της χώρας μέσα στην ΕΕ και θα ενεργοποιήσει πολιτικές διαρθρωτικών αλλαγών. Δεν ενδίδω στη ρητορική του επικίνδυνου λαϊκισμού που συντηρεί στρεβλώσεις και νοοτροπίες που καθηλώνουν τη χώρα. Που εξαντλεί την πολιτική της πρόταση στην υπεράσπιση συντεχνιακών κεκτημένων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Γι'αυτό δεν μου επιτρέπεται να ψηφίσω όχι.

Είμαι παρών, στον αγώνα των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, των λαών του ευρωπαϊκού νότου για την ανατροπή του σχεδιασμού της δεξιάς υφεσιακής στρατηγικής που επιβάλλει η κα Μέρκελ.
Είμαι παρών στον αγώνα της δημοκρατικής παράταξης, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα της χώρας που καταρρέει, για αλλαγή του αναπτυξιακού, παραγωγικού μοντέλου στον ιδιωτικό τομέα.

Το διακύβευμα των κρίσιμων αυτών ημερών είναι διακύβευμα δημοκρατίας και όχι δημοσιονομικό !
Ο αγώνας συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ