Ποια οικονομικά κίνητρα δίνει ο ΟΤΕ για πρόωρη έξοδο - iefimerida.gr

Ποια οικονομικά κίνητρα δίνει ο ΟΤΕ για πρόωρη έξοδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κίνητρα παραίτησης σε όσους εργαζομένους έχουν πάνω από δεκαπέντε έτη εργασίας στον ΟΤΕ δίνει η διοίκηση του ΟΤΕ ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση προσωπικού.

Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και οι εργαζομένοι θα λάβουν ένα ποσό που θα αθροίζεται από τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης και το ποσό της αυτασφάλισης (εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών).

Το πρόγραμμα πρόωρης εξόδου θα περιλαμβάνει και ένα ποσοστό αναπλήρωσης των καθαρών αποδοχών, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τις τακτικές αποδοχές κατά τον μήνα Σεπτέμβρη.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ θα έχει αύριο συνάντηση με τη διοίκηση προκειμένου να λάβει την τελική πρόταση για τα κίνητρα τα οποία θα πάρουν όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης μέχρι και το 2015 και αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ.

Οπως αναφέρει η Ημερησία, το πρόγραμμα αφορά τους εργαζομένους που έχουν υπηρεσία στον ΟΤΕ πάνω από δεκαπέντε έτη. Περίπου 1.700 άτομα κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2015, ενώ στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ συμπεριλαμβάνονται και όσοι αποκτούν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης (35ετία) με την εξαγορά του στρατού (ηλικία 58 ετών - 31/12/2015).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ