Κατέρρευσε εξαόροφο εμπορικό κέντρο στη Γκάνα παγιδεύοντας δεκάδες ανθρώπους - iefimerida.gr

Κατέρρευσε εξαόροφο εμπορικό κέντρο στη Γκάνα παγιδεύοντας δεκάδες ανθρώπους

Κατέρρευσε εξαόροφο εμπορικό κέντρο στη Γκάνα παγιδεύοντας δεκάδες ανθρώπους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια και τα τσιμέντα, μετά την κατάρρευση του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου στην πρωτεύουσα Άκρα της Γκάνα. Το κτίριο κατέρρευσε λίγες ώρες μετά το άνοιγμά του και ήταν γεμάτο κόσμο.

Στην περιοχή βρίσκονται σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους και τους τραυματίες ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για νεκρούς

Το κτίριο, στο προάστιο Ατσιμότα, στέγαζε το πολυκατάστημα Melcom και κατέρρευσε λίγες ώρες αφότου άνοιξε, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν δεκάδες καταναλωτές.

«Ήμουν πολύ κοντά όταν είδα το κτίριο να σωριάζεται. Έτρεξα να σωθώ, ήμουν τρομοκρατημένος. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παγιδευμένοι μέσα γιατί το εμπορικό κέντρο ήταν ιδιαίτερα πολυσύχναστο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας

Ο πρόεδρος Τζον Ντραμάνι Μαχάμα ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την περιοδεία του στο βορρά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου και θα επιστρέψει στην Άκρα και να επικεντρωθεί στις προσπάθειες διάσωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ