Παραίτηση Πανούση από τη θέση του Συνηγόρου Τηλεθεατή - iefimerida.gr

Παραίτηση Πανούση από τη θέση του Συνηγόρου Τηλεθεατή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παραίτηση, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, οδηγήθηκε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Πανούσης, από τη θέση του νεοσύστατου θεσμού Συνηγόρου του Τηλεθεατή στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση τού ονόματός του από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΡΤ ΑΕ διευκρινίζει ότι «ο θεσμός του Συνηγόρου του Τηλεθεατή, για τον οποίο συμφωνήθηκε πως πριν από την πλήρωση της θέσης, τα καθήκοντα και ο ρόλος της οποίας έχουν επαρκώς περιγραφεί και αποφασιστεί, θα πρέπει να διερευνηθεί και το θέμα της εργασιακής σχέσης του, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του ως Ανεξάρτητης Αρχής».

Με επιστολή του, που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, ο κ. Πανούσης δηλώνει, μεταξύ άλλων: «Δέχτηκα την ευγενική πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη να αναλάβω καθήκοντα Συνηγόρου του Τηλεθεατή. Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της πρότασης αυτής και της αποδοχής της από μένα (λόγω του ότι έχω ασχοληθεί με τους κώδικες Δεοντολογίας και Αυτοδέσμευσης στα ΜΜΕ) άνωθεν και έξωθεν πιέσεις ασκήθηκαν προς κάθε κατεύθυνση για να ακυρωθεί η απόφαση (με διάφορες προφάσεις, όπως αυτή της open.gov)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ