ΕΚΤ: Λάθος μήνυμα προς τις άλλες χώρες ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Λάθος μήνυμα προς τις άλλες χώρες ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

ΕΚΤ: Λάθος μήνυμα προς τις άλλες χώρες ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπιφυλακτικοί εμφανίζονται κορυφαίοι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει τα χρέη, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δεκαπέντε διακεκριμένοι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνουν πως θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν εμφανίζονται θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προτείνοντας τη μείωση των επιτοκίων ως εναλλακτική λύση.

«Κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος σήμα στις άλλες χώρες» τονίζει ο Ζοζέ Αλθόλα της The Observatory Group, ενώ ο Μάρκο Ανουνθιάτα,επικεφαλής οικονομολόγος της General Electric υποστηρίζει ότι είναι προτιμότερο μια χώρα να ανακουφιστεί μέσω της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού κι όχι της απομείωσης χρέους.

Μάλιστα, όπως διαρρέεται από κύκλους της ΕΚΤ τα περισσότερα μέλη της ομάδας των οικονομολόγων που αποτελεί και το «σκιώδες συμβούλιο» της τράπεζας αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίαση να ταχθούν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ