Φαρμακευτικές: Αν η κυβέρνηση μας πληρώσει θα καλύψουμε το επιπλέον κόστος των φαρμάκων - iefimerida.gr

Φαρμακευτικές: Αν η κυβέρνηση μας πληρώσει θα καλύψουμε το επιπλέον κόστος των φαρμάκων

Φαρμακευτικές: Αν η κυβέρνηση μας πληρώσει θα καλύψουμε το επιπλέον κόστος των φ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση να καλύψουν το επιπλέον κόστος φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από νοσοκομεία, εφόσον αυτό ξεπεράσει τον στόχο των 2,9 δισ ευρώ που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό, με αντάλλαγμα την είσπραξη από την ελληνική κυβέρνηση των οφειλομένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, κορυφαίες εταιρείες έχουν ήδη προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση τη συγκεκριμένη «διευκόλυνση», ζητώντας, παράλληλα, την αποπληρωμή των τρεχόντων οφελών της που φθάνουν στα 1,7 δισ ευρώ.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων έχει στείλει επιστολές στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας όπου δεσμεύεται να ολοκληρώσει μέχρι τέλους του μήνα τη συμφωνία με τα μέλη της.

Εκτός της αποπληρωμής των οφειλομένων , οι φαρμακευτικές ζητούν τη διασφάλιση ότι οι νέες εκπτώσεις δεν θα ρίξουν τις τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ