Μιχελογιαννάκης: Ο Σαμαράς δημαγωγεί πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία - iefimerida.gr

Μιχελογιαννάκης: Ο Σαμαράς δημαγωγεί πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία

Μιχελογιαννάκης: Ο Σαμαράς δημαγωγεί πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, καλώντας τον «να μην κοροϊδεύει το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ».

Σε δηλώσεις του, ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζει πως ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης επισημαίνει τα εξής για τον Αντώνη Σαμαρά πως είχε πει ότι η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει, αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό δήλωσε ότι αν ψηφίσουν οι δύο άλλοι εταίροι, θα διεκδικήσει ακόμα 7 δισ. ευρώ.

Τον κατηγορεί παράλληλα πως «χωρίς αποδείξεις, δημαγώγησε ότι δήθεν αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία, ενώ συμπληρώνει ότι είπε πάλι ψέματα ότι από τα χρήματα που θα πάρουμε, μόνο το 10% πάει στους δανειστές».

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης λέει ότι «δεν έδωσε καμία δέσμευση ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα διασφαλίσει το συμφέρον του δημοσίου. Δεν έδωσε καμία ελπίδα για διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους – αίτημα των ενδοκυβερνητικών εταίρων και ιδίως του ΠΑΣΟΚ – και για την επιμονή της Γερμανίας για μη κούρεμα».

«Αναίρεσε άκομψα την κυρία Ξηροτύρη, η οποία στις επιτροπές για τον προϋπολογισμό είχε πει «οι επιφυλάξεις μου είναι για τη ρήτρα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει:

«Υπενθυμίζω ότι η ρήτρα του κύριου Κουβέλη ήταν:

  • ΕΚΑΣ
  • Κατάργηση εποχικού
  • Δώρο δημοσίων υπαλλήλων
  • Πάγωμα δώρων κύριας και επικουρικής
  • Αναδρομικά από 2% έως 35% μείωση μισθών
  • Το νέο τύπο μισθού
  • Από τις συντάξεις».

«Ο κύριος Σαμαράς, όσον αφορά για τα εργασιακά, είπε ότι η καθολικότητα των συμβάσεων εργασίας θα ισχύει μόνο για θεσμικά θέματα και όχι για τους μισθούς», λέει ο κ. Μιχελογιαννάκης συμπληρώνοντας πως «βίαια και ακαριαία, επηρεάζοντας όλους τους ασφαλισμένους και τα ενδιάμεσα στάδια, αύξησε κατά δύο έτη τη συνταξιοδότηση».

«Δεν εξαίρεσε, παρά την επιμονή του κύριου Κουβέλη, ούτε καν τα δώρα των αναπηρικών συντάξεων», τονίζει και επισημαίνει ότι «όσον αφορά τα φορολογικά, δεν έδωσε καμία δέσμευση ότι θα είναι δίκαια. Όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, οι ένστολοι θα έχουν τριών ειδών περικοπές από: Από τα παραπάνω φαίνεται ότι τα ψέματα, ο εκβιασμός και η απαξίωση ιστορικών κομμάτων από τον κύριο Σαμαρά, συνεχίζεται αμείωτα. Πεδίον δόξης λαμπρό για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, να σηκώσουν ανάστημα, να θυμηθούν την ιστορία τους και να πουν όχι στα ψευτοδιλλήματα της δεξιάς, που δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά που έγινε και επικίνδυνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ