Μητροπολίτης Ναυπάκτου κατά Χρυσής Αυγής: Δεν αποδέχομαι φασιστικές και ναζιστικές νοοτροπίες - iefimerida.gr

Μητροπολίτης Ναυπάκτου κατά Χρυσής Αυγής: Δεν αποδέχομαι φασιστικές και ναζιστικές νοοτροπίες

Μητροπολίτης Ναυπάκτου κατά Χρυσής Αυγής: Δεν αποδέχομαι φασιστικές και ναζιστικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και των ρατσιστικών επιθέσεων που γίνονται σε βάρος μεταναστών έκανε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Σε συνέντευξη του στην «Αυγή» ο κ. Ιερόθεος υποστήριξε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί ιδεολογικά συστήματα που έχουν φασιστικές και ναζιστικές νοοτροπίες, συστήματα νιτσεϊκά και απάνθρωπα, που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους βιολογικής και κοινωνικής ευγονικής για να υπερισχύσει μια ράτσα εις βάρος άλλων ανθρώπων.

«Δεν μπορώ να δεχθώ βιαιότητες εναντίον απλών, φτωχών, ασθενών και απροστά­τευτων ανθρώπων. Με συγκλονίζουν πολύ τέτοιες συμπεριφορές, γιατί όλα αυτά είναι αντιχρι­στιανικά και απάνθρωπα.»

Παράλληλα αναφερόμενος σε κάποιους ιεράρχες που επικροτούν κάποιες από τις πολιτικές της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως η Εκκλησία δεν είναι πολιτικός σχηματισμός για να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στα μέλη της και να τους υποδεικνύει πώς να εκφράζονται. Ο κάθε ιεράρχης αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στη Μητρόπολή του και εκφράζεται ανάλογα. «Δεν κρίνω δηλώσεις των ιεραρχών. Εκφράζω την άποψή μου και προσπαθώ να συντονίζω την πράξη με τον λόγο ή μάλλον προσπαθώ ο λόγος να είναι απόρροια της πράξης»...

...«Σε παλαιότερους χρόνους υπήρξαν ιεράρχες οι οποίοι συμμετείχαν στο «ανάθεμα» του Βενιζέλου, ύμνησαν δικτα­τορικά καθεστώτα, συνεργά­στηκαν με τη χούντα. Τέτοια φαινό­μενα δεν πρέπει να επαναληφθούν σήμερα από τους ιεράρχες. Πρέπει να διδασκόμαστε από την Ιστορία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ