Bέτο από το ΠΑΣΟΚ σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου εκτός Mνημονίου - iefimerida.gr

Bέτο από το ΠΑΣΟΚ σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου εκτός Mνημονίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κατά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να περάσει μέσα στο πολυνομοσχέδιο διατάξεις που αφορούν στις αλλαγές των πρυτάνεων .

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν ο Φίλιππος. Σαχινίδη, ο Γιώργος Κουτρουμάνη, ο Χρήστος Πρωτόπαππα και ο Πάρης Κουκουλόπουλος ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης παραβρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης. Στουρνάρας, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης. Βρούτση, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης ζητήματα σχετικά με διορθώσεις και βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στο εφαρμοστικό νόμο σε ό,τι αφορά φορολογικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων και των ευαίσθητων ομάδων (ΑμΕΑ).

Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα (άδειες, ωράρια, κτλ.)

Τέλος, έγινε αναλυτική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με έμφαση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ σε θέματα διασφάλισης των χρημάτων των φορολογουμένων και διασφάλισης του ελέγχου του δημοσίου στις τράπεζες στις οποίες θα δοθούν χρήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ