Γονείς μαθητών σχολείων του Χαλανδρίου ψήφισαν τον αποκλεισμό παιδιών Ρομά - iefimerida.gr

Γονείς μαθητών σχολείων του Χαλανδρίου ψήφισαν τον αποκλεισμό παιδιών Ρομά

Γονείς σχολείων του Χαλανδρίου ψήφισαν τον αποκλεισμό Ρομά μαθητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ψηφοφορία κατά τη συνεδρίαση του συλλόγου γονέων του 7ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου έθεσαν οι γονείς των μαθητών το αν θα γίνουν δεκτοί προς φοίτηση παιδιά των Ρομά. Η συντριπτική πλειοψηφια ψήφισε υπέρ του αποκλεισμού τους με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Από την πλευρά του το σχολείο προσπαθεί σε συνεννόηση με τους γονείς να λύσει ομαλά το θέμα.

Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων 234 γονείς ψήφισαν να μην γίνουν δεκτά τα παιδιά Ρομά και μόλις τέσσερις να γίνουν, ενώ βρέθηκε μία λευκή ψήφος.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οικογένειες Ρομά.

Σύμφωνα με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ορισμένοι γονείς διαφώνησαν και με το πρόγραμμα του σχολείου, ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες από το σχολείο ώστε σε συνεννόηση με τους γονείς να λυθεί ομαλά το πρόβλημα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, να μην κάνει δηλαδή διακρίσεις στα παιδιά και οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να λυθεί το θέμα ομαλά.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, δηλώνουν πάντως πως όλα τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ