Τι θα πει την Τετάρτη ο Γιώργος Λούκος για το μέλλον του ακέφαλου Φεστιβάλ Αθηνών; - iefimerida.gr

Τι θα πει την Τετάρτη ο Γιώργος Λούκος για το μέλλον του ακέφαλου Φεστιβάλ Αθηνών;

Τι θα πει την Τετάρτη ο Γιώργος Λούκος για το μέλλον του ακέφαλου Φεστιβάλ Αθηνώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση στην Αθήνα θα κάνει ο Γιώργος Λούκος μετά την λήξη της θητείας του και την επίμονη σιωπή του Κώστα Τζαβάρα για το μέλλον του Φεστιβάλ. Αφορμή η συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής για το έργο «Οne of a kind».
Eίναι από τις περιπτώσεις όπου μια σημαντική διεθνής παράσταση μπορεί να μπει σε δεύτερη μοίρα, καθώς όλοι θα ψάχνουν μηνύματα ή και ξεκάθαρες απαντήσεις: η συνέντευξη τύπου του Μεγάρου Μουσικής την προσεχή Τετάρτη για την παράσταση One of a kind με την υπογραφή του Γίρζι Κίλιαν που θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Όπερας της Λυών, φέρνει στην Αθήνα τον Γιώργο Λούκο με την ιδιότητα του διευθυντή του μπαλέτου της όπερας της Λυών.
Καθώς είναι βέβαιο ότι θα τεθούν ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση του ακέφαλου Φεστιβάλ Αθηνών, έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις γύρω από το θέμα πριν ή μετά τη συνέντευξη τύπου.

Υπενθυμίζουμε πως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο καθοριστική για την εικόνα της Ελλάδας, αλλά και την πολιτιστική ανάπτυξη. Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τζαβάρας δεν έχει ανακοινώσει αν θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Λούκο (η θητεία του έληξε το καλοκαίρι) με αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος χρόνος για να διοργανωθεί ένα αξιοπρεπές Φεστιβάλ μέχρι τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις του για το χώρο της Πειραιώς 260 που ταυτίστηκε με τον πειραματισμό και το μοντέρνο και διεθνές στίγμα του Φεστιβάλ Αθηνών, μετά και την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.
Είναι βέβαιο ότι η συνέντευξη τύπου για την παράσταση θα δώσει την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον Γιώργο Λούκο αν έχει νεώτερα και αν μετά από όλα όσα έχουν συμβεί επιθυμεί να παραμείνει στο Φεστιβάλ, με δεδομένη την επίμονη σιωπή του αρμόδιου υπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ