Σκάνδαλο του DSK με πόρνη ήθελε να φέρει στο φως ο Σαρκοζί - iefimerida.gr

Σκάνδαλο του DSK με πόρνη ήθελε να φέρει στο φως ο Σαρκοζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να φέρει στο φως σεξουαλικά σκάνδαλα του Στρος-Καν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η "Le Monde".

Η γαλλική εφημερίδα γράφει πως «άνθρωποι κοντά στον Σαρκοζί» είχαν προσπαθήσει να διοχετεύσουν πληροφορίες στον Τύπο σχετικά με ένα περιστατικό στο οποίο ο Στρος-Καν είχε βρεθεί να κάνει σεξ με μια ιερόδουλη μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Παρίσι.

Πολλούς μήνες πριν τη σύλληψη του Ντομινικ Στρος-Καν, το περιβάλλον του προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον γαλλικό Τύπο για να δημοσιοποιήσει το γεγονός. Η "Le Monde" γράφει πως τρεις διαφορετικές πηγές την πλησίασαν και έδωσαν την πληροφορία.

Το περιστατικό φαίνεται να έχει συμβεί το 2007, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές και, όπως αναφέρει η "Le Monde", αποφασίστηκε λόγω της συγκυρίας να μην κινηθεί η αστυνομία εναντίον του. Ο Σαρκοζί ήταν επίσης ενήμερος από πηγές του στην αστυνομία και σε υπηρεσίες πληροφοριών. Την περίοδο εκείνη ο Στρος-Καν δεν ήταν ακόμα πρόεδρος του ΔΝΤ και την προηγούμενη χρονιά είχε χάσει στις εσωκομματικές εκλογές την προεδρία του Σοσιαλιστικού κόμματος από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Αργότερα την ίδια χρονιά, μετά την εκλογή του ο Σαρκοζ, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Στρος-Καν για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ. Τους τελευταίους μήνες όμως, καθώς ο Σαρκοζί έβλεπε να χάνει τη μάχη στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το περιβάλλον του άρχισε να προσεγγίζει διάφορους δημοσιογράφους και να δίνει για πρώτη φορά την είδηση.

Ο Στρος-Καν ήταν ενήμερος για τις κινήσεις του Σαρκοζί και σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα είχε ζητήσει από τον Σαρκοζί να σταματήσει την επίθεση.

Η "Le Monde" δεν διευκρινίζει για ποιο λόγο αποφάσισε να μην δημοσιοποιήσει το γεγονός, όμως η στρατηγική της αυτή ευθυγραμμίζεται με τα υπόλοιπα γαλλικά μέσα, τα οποία απέφευγαν συστηματικά να μην μπλέκονται στην προσωπική ζωή δημοσίων προσώπων.

Οι φήμες αυτές έρχονται να αναζωπυρώσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που εμπλέκουν τον Νικολά Σαρκοζί με τη σύλληψη του Στρος-Καν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαρκοζί Παρίσι Γαλλία Στρος Καν Λε Μοντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ