Άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 - iefimerida.gr

Άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων Ε9

Άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων Ε9
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λειτουργεί από χθες η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας (Ε9) των φορολογούμενων που έχουν να δηλώσουν αλλαγές στην περιουσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, η δήλωση των στοιχείων ακινήτων μπορεί να υποβληθεί χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ χωρίς την επιβολή προστίμου αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 έχει αποβιώσει και έχει ενημερωθεί το τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ του αποβιώσαντος.
  • Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
  • Σε οποιαδήποτε περίπτωση που, λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, δεν καθίσταται εφικτή η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο.
  • Σε περίπτωση που ο υπόχρεος χρειαστεί αντίγραφο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων που έχει υποβάλει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, προσκομίζει εκτυπωμένη την ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνει την ακρίβεια των στοιχείων της δήλωσης.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ