Επί 4 μέρες σχεδίαζε ο 12χρονος τη δολοφονία του νεοναζί πατέρα του - iefimerida.gr

Επί 4 μέρες σχεδίαζε ο 12χρονος τη δολοφονία του νεοναζί πατέρα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία που σοκάρουν αποκαλύφθηκαν τις δύο πρώτες μέρες της δίκης του 12χρονου Joseph Hall που πριν από δυο χρόνια, πυροβόλησε εξ' επαφής τον πατέρα του, άνεργο υδραυλικό και επικεφαλής της οργάνωσης νεοναζί της περιοχής του στην Καλιφόρνια.
Χθες, ο κατήγορος ζήτησε να προβληθεί το βίντεο που καταγράφει την ομολογία του δεκάχρονου τότε Joseph πως δολοφόνησε τον πατέρα του. Καθώς συγκλονισμένη η αίθουσα βλέπει στην οθόνη το δεκάχρονο αγόρι να περιγράφει τι συνέβη, o Joseph αδιαφορεί για την προβολή. Φοράει ένα μοβ πλεκτό μπλουζάκι που δείχνει να τον ζεσταίνει, στερεώνει συχνά τα γυαλιά μυωπίας στη βάση της μύτης του. Κάποια στιγμή, τεντώνει μπροστά τα χέρια με τις χειροπέδες στους καρπούς, και ακουμπά το ξανθό του κεφάλι στο τραπέζι. Λίγο αργότερα τον παίρνει ο ύπνος και ο δικαστής ζητά να διακοπεί η προβολή.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αδελφής του, 11 χρονών σήμερα, που αποκάλυψε πως ο αδελφός της σχεδίαζε επί 4 μέρες τη δολοφονία του πατέρα του. «Μου το είχε πει», αποκάλυψε ατάραχη. Ο Joseph, μετά από μία ακόμα συγκέντρωση νεοναζί στο σαλόνι του σπιτιού του (ο ίδιος παρακολουθούσε από τις σκάλες τρώγοντας ένα σάντουιτς) περίμενε να κοιμηθούν όλοι. Πήρε το .375 Magnum ρεβόλβερ του πατέρα του και τον πυροβόλησε εξ' επαφής, μέσα στο αυτί του την ώρα που κοιμόταν στον καναπέ, λίγο πριν την αυγή της 1 Μαϊου 2011.


Ο κατήγορος ισχυρίζεται πως ο Joseph ήταν βίαιος από μωρό – κατήγγειλε μάλιστα ότι είχε καρφώσει ένα μολύβι στη δασκάλα του στον παιδικό σταθμό. Παραδέχεται ότι ο πατέρας του Jeff Hall κακοποιούσε το γιό – όπως και τη γυναίκα του- αλλά ισχυρίζεται πως η δολοφονία έγινε για να εκδικηθεί ο μικρός τον πατέρα του για τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε το ίδιο βράδυ, αλλά και επειδή υποψιαζόταν ότι είχε μπει μια άλλη γυναίκα στη ζωή του και θα εγκαταλείψει την μητριά του.
Από την πλευρά της η υπεράσπιση όπως και πλήθος ειδικών επιστημόνων τονίζουν πως το γεγονός ότι το παιδί μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσε η νεοναζί ιδεολογία και η αντίληψη ότι οι λευκοί είναι το ανώτερο είδος, επηρέασε το παιδί. Δεν του επέτρεψε να ξεχωρίζει το καλό από το κακό. Χθες προστέθηκε ένα νέο σημείο στην υπεράσπιση: η μητριά επηρέασε τον Joseph, δηλητηρίασε το μυαλό του για να σκοτώσει τον Jeff επειδή υποψιαζόταν ότι θα την εγκαταλείψει.
Η δίκη συνεχίζεται (θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και όχι περισσότερο εξαιτίας της ηλικίας του Joseph) καθώς πληθαίνουν οι παρεμβάσεις και οι συζητήσεις στις ΗΠΑ και στα μέσα ενημέρωσης. Εξαιτίας της τρυφερής ηλικίας του παιδιού, το δικαστήριο δεν θα ανακοινώσει αν είναι «αθώος ή ένοχος», αλλά αν διέπραξε την πράξη ή όχι. Σε αυτή την ηλικία, ισχυρίζονται οι ειδικοί, δεν είναι ξεκάθαρο αν ένα παιδί ξεχωρίζει τι είναι σωστό και τι λάθος, κυρίως αν έχει μεγαλώσει σε ένα βίαιο νεοναζί περιβάλλον. Αν καταδικαστεί, τότε θα φυλακιστεί μέχρι την ηλικία των 23 ετών. Σημειώνουμε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια τα περιστατικά δολοφονίας γονιού από παιδί τόσο μικρής ηλικίας: στις 8.000 δολοφονίες γονιών από ανήλικο τα τελευταία 32 χρόνια στις ΗΠΑ, μόνο 16 παιδιά ήταν κάτω των δέκα ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ