Σενάρια πυροδοτεί η ματαίωση Τουρκικών ασκήσεων - iefimerida.gr

Σενάρια πυροδοτεί η ματαίωση Τουρκικών ασκήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η διακοπή των δύο μεγαλύτερων τουρκικών στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο, που ξάφνιασε τον τουρκικό Τύπο, ενώ παράλληλα πυροδότησε και πολλά σενάρια τα οποία συνδέονται με τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και με τις επερχόμενες τουρκικές εκλογές.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «ματαιώθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις "Θαλασσόλυκος 2011" και "Έφεσος 2011" που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Φέτος είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 25-27 Μαΐου.

Έντονη είναι η φημολογία ότι στο πλαίσιο της λεγομένης "αμοιβαιότητας" και η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την αναβολή των ασκήσεων "Καταιγίδα" και "Ιωνάς", κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από την Ελληνική στρατιωτική ηγεσία . Μιλώντας στο protothema.gr, τόσο ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών όσο και ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωσαν οτι δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός και επισήμαναν ότι οι δύο ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ