Μέρκελ: Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - iefimerida.gr

Μέρκελ: Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Μέρκελ: Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στο Βερολίνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ταγίπ Εντογάν συζήτησαν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τον εμφύλιο πόλεμο στην γειτονική της Τουρκίας, Συρία, και το προσφυγικό ζήτημα που προκύπτει από αυτές τις εξελίξεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «με καλή πίστη, και παρά τις διαφωνίες».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός σχετικά με το Κυπριακό ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος του είχε εκμυστηρευτεί κατά το παρελθόν, ότι και η ίδια θεωρούσε λάθος την ένταξη της χώρας το 2004.

«Αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος και το λάθος συνεχίζεται με αυξανόμενες συνέπειες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, μιλώντας για την περίπτωση της Κύπρου, η οποία έχει την περιστρεφόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ